וופורייזרים מומלצים ויתרונות האידוי
- M.Shamir
- 16 במאי 2017
- זמן קריאה 2 דקות
מרבית צרכני הקנאביס עדיין נאמנים לשיטות המסורתיות של עישון מריחואנה וחשיש – ג’וינטים ובאנגים. אך בשנים האחרונות נכנס מתחרה רציני לשוק שמהווה תחליף ראוי למי שאינו מעוניין לשאוף עשן לראותיו ו/או לכאלו שאין להם את הזמן, היכולת או הרצון להתעסק עם ניירות, פילטרים, מצתים, ריחות לא רצויים ועוד. יאיר רביב סיכם עבורכם את רשימת הוופורייזרים המומלצים ביותר.
כצרכני קנאביס רפואי, מה שאנחנו רוצים זה את ה-THC – החומר הפעיל במריחואנה.
ג’וינט, באנג, מקטרת וצ’ילום, כולם עובדים על אותו עיקרון – לוקחים את החומר המיועד לעישון , שמכיל אחוז מסוים, נמוך למדי, של THC, מערבבים עם טבק, במקרה של ג’וינט גם מוסיפים נייר, ומעלים את הכל באש. השריפה הופכת את החומר האורגני לעשן ואת העשן הזה אנחנו שואפים.
אז מה יש בעשן הזה?כמו בכל שריפה יש פחמן דו-חמצני, זפת, קרצוגנים . הטבק מוסיף ניקוטין ומגוון כימיקלים, וביחד עם כל החומרים הלא בריאים האלה, אנחנו שואפים גם קצת THC, שהוא בעצם החומר היחידי שבו אנחנו מעוניינים.
קצת נתונים:THC, אחד החומריםהפעיליםבקנאביס, מתאדה בטמפרטורה של 185מעלות צלזיוס. אם נביא את התערובת אותה אנו רוצים לצרוך לטמפרטורה בה ה-THCמתאדה, אבל היא עדיין נמוכה יותר מטמפרטורת שריפה, נשאף רק את החומרים הרצויים לנו ללא עשן כלל. התהליך הזה נקרא אידוי.
אידוי, בניגוד לעישון רגיל, הוא נקי, בריא וחסכוני יותר. למה חסכוני? כי אידוי מצריך פחות חומר על מנת לקבל אותה השפעה. כמו כן, אידוי ממצה לחלוטין את ה-THC. מכירים את זה שמדליקים ג’וינט פעם שניה יום אחרי שהדלקנו אותו ויש לו טעם של מדורה והרבה פחות השפעה? זה כי העשן החם שעבר מהראש (החלק הבוער), אידה בדרכו אל הפה את ה-THC. הדלקה יום אחרי, תביא לשאיפת חומר הרבה פחות איכותי.
יתרון חשוב נוסף לאידוי הוא שלא נושפים עשן אלא רק אדים. האדים נטולי ריח, כך שניתן לצרוך במקומות סגורים בלי לחשוש מריחות. אידוי הוא גם קל יותר לצריכה למי שלא מורגל בעישון- האדים עדינים יותר מעשן ויש להם טעם צמחי נעים. אידוי מאפשר לוותר על הטבק, וחוסך את גלגול הג’וינטים לאנשים שלא מסתדרים עם ניירות ופילטרים.
אז איך מאדים?כלי האידוי נקראים וופורייזרים(Vaporizer). יש מגוון רחב של מכשירים כאלה בטווח מחירים שנע בין 350ל-3,500ש”ח. מעבר להבדלים במחיר יש עוד גורמים שצריך לקחת בחשבון – האם הוופורייזר דורש חיבור לחשמל, האם הוא נייד, האם הוא עלול להתקלקל ויצטרך חלקי חילוף וכו’.
מכשירי וופורייזרים מומלצים:
הוופורייזר הטוב ביותר בשוק היום הוא ההרבלייזר(Herbalizer). זהו מכשיר אלקטרוני הנותן אופציה או למלא בלון באדים ואת האדים שואפים מהבלון, או להשתמש בצינורית או בפיית זכוכית בכדי לאדות את החומר.
ההרבלייזר מייצר אדים מעולים אבל הוא גדול מימדים, דורש חיבור לחשמל והוא קצת יקר ביחסיות לשאר המוצרים הקיימים בשוק: הדגם החדש עולה 2,499ש”ח

הרבלייזר(Herbalizer)
המכשיר שנחשב היום למעוצב ולמפואר ביותר בעולםמהמכשירים הניידים הוא הוא ה-Hydrology 9, בעל מסך המגע וזוכה פרסם הוופורייזר הטוב בעולם לשנת 2017. המכשיר עולה כ-1,250ש"ח
לרכישת ה-Hydrology 9 ליחצו כאן.

Hydrology 9
מכשיר איכותי נוסף הוא ה-Fenix שמחירו 500ש"ח
הפניקס מציע מכשיר קל לשימוש, בעל אורך חיים ארוך במיוחד.
התא קרמי זירקוני שפותח ע"י החברה, מציע פתחי אוויר רבים, אשר מסייעים לחווית האידוי, ואיכות האדים.
הפניקס קל לפירוק והרכבה, ואופן ניקוי המכשיר הוא פשוט וקל.
לרכישת ה-Fenix ליחצו כאן.

הפניקס (Fenix)
אז לא משנה באיזה פתרון אידוי בוחרים הגיע הזמן שתפסיקו לשרוף ותתחילו לאדות – בשביל הבריאות והכיס.


Comments